ΞΥΠΝΑ! ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!...........


Το φτερωτό φίδι πρέπει να πετάει .
Όταν θα ξέρεις το τι είναι το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ,θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις .
Μέχρι τότε….............      

Θα κάνεις πρόδηλο ότι διαμέσο των αιώνων, δονεί το μήνυμα των αθανάτων!





........Η μυστηριώδης ορμή που προσηλώνει την προσοχή σου σε αυτά τα γραπτά ,δεν είναι παρά αντίλαλος της κραυγής που έχει ξυπνήσει την αθάνατη ουσία  του δικού σου αίματος .
Και μαζί με το να ξανακαλέσεις τις ένδοξες δυνάμεις της ζωης ,επίσης έχεις καλέσει και τις  δυνάμεις του θανάτου .
Οι μεν και οι δε είσαι εσύ ο ίδιος ,έτσι λοιπόν μην φοβάσαι .
Αντιμετώπισε τις, γνώρισε τες ,κυριάρχησε τες .
η μοίρα σου είναι να είσαι αφέντης και των δυο .
και ακόμα όταν συχνά θα πιστεύεις ότι έχεις χαθεί .
στο δρόμο που οδηγεί στο ξύπνημα, ποτέ δεν θα είσαι μόνος σου


Και η παρεκτροπή σου δεν θα είναι παρά μόνο μια στάθμιση με την οποία η επαγρυπνητική σου εξυπνάδα, συγκλονίζοντας το λήθαργο οτιδήποτε του θνητού, θα δοκιμάζει δειλά βήματα σ’ όλα τα μονοπάτια.
Αναγκαίο είναι να αποκτήσεις εμπειρία .
ποτέ να μην ρωτάς έναν άλλο άνθρωπο ………- << τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω ? >> ……..διότι είναι η πιο μοιραία από όλες τις ερωτήσεις .
Εάν την κάνεις σε ένα βλάκα ,σε έναν κοιμισμένο ,θα είναι σαν να τον προσκαλέσεις να σε παρασύρει στον ύπνο .
Με το οποίο θα έχεις πέσει σε διπλή βλακεία και θα σου είναι δύο φορές πιο δύσκολο να ξαναξυπνας .
Και εάν κάνεις αυτήν την ερώτηση σε ένα σοφό ,σε έναν ξύπνιο ,θα αντιληφθείς ποσό άχρηστο είναι να σκέπτεσαι διότι ένας ξύπνιος πάντα θα απαντήσει κάπως έτσι ………
<<Κάνε όσο καλύτερα σου φαίνεται ,εάν σε όλα βάλλεις την καρδιά σου ,δρώντας πάντα επαγρυπνος, θα κερδίζεις σε πλούσια εμπειρία>>.

Με τον καιρό θα κάνεις την μοναξιά και την σιωπή σου τις πιο πολύτιμες συντρόφισσες σου, βυθιζόμενος με αυτές στο πιο βαθύ μέρος του εαυτού σου .βαθμιαία θα καταλαβαίνεις όλο τον τρόμο του ύπνου που είναι η  ανθρώπινη  σκλαβιά σου .
Και για τον λογο αυτό, θα αυξάνει η δύναμη σου για να απαιτείς την ελευθερία σου.

Δεν εκλέγουν όλοι αυτό το μονοπάτι που οδηγεί στην ίδια την καρδιά των πραγμάτων .εάν έχεις επικαλεστεί τους φίλους σου ,επίσης έχεις βάλλει σε προσοχή τους χειρότερους εχθρούς σου .
Οι μεν και οι δε θα εμφανιστούν μπροστά σου σε χίλιες διαφορετικές μορφές και συχνά θα τους συγχέεις στην διάρκεια των πρώτων βημάτων σου .
Οι φίλοι σου δεν θα είναι πάντα οι πιο ευχάριστοι ,η ευγενεις, διότι θα σου στερούν στην πορεία σου ,      από όσα σήμερα εκτιμάς σαν…. σταθερά .
Τότε θα είναι που οι εχθροί σου ζηλιάρηδες και χαμογελαστοί , θα ξετυλίγουν μπροστά σου χίλιες δυνατότητες για να σε βγάλουν από την τωρινή σου κατάσταση. Εάν φτάσεις να υποχωρήσεις και να δαγκώσεις το δηλητηριασμένο καρπό που σου προσφέρουν, θα πέφτεις αιχμάλωτος, και θα μένεις δεμένος με την τριπλή αλυσίδα της αυταπάτης και του ύπνου, που πάντα αρπάζει τον αφελή που αγνοεί την αξία της εμπειρίας και της αντίστασης .

Αλλά θα γνωρίζεις πολύ γρήγορα τους φίλους σου στις άπειρες σιωπές στις οποίες εσύ ο ίδιος θα ριχτείς επιθυμητής και διψασμένος για αληθινούς λόγους .
Τότε θα αισθανθείς να ρέει ένα  << κάτι >> ,ακατέργαστο η απαλό ανάλογα με την περίπτωση ,και το γεγονός ότι θα αισθάνεσαι θα σου δείχνει ότι βρίσκεσαι  σε ένα δρόμο ,πλήρη προς την αφύπνιση.

Διότι αυτό το κάτι ,είσαι εσύ ο ίδιος ,ο αφέντης ,ο δημιουργός .
                                                             *

Κάθε κρίκος στην αλυσίδα των αθάνατων, προσφέρει ένα κόκκο παραπάνω ,για να ελαφρύνει το φορτίο για εκείνον που έρχεται πίσω ,όμως κάθε ψυχή που ρίχνεται σε αυτή την θαυμάσια και μοναδική επιχείρηση είναι μια πρωταρχική δοκιμή της ζωης για να κάνει από αυτόν τον πλανήτη γη επίσης ,έναν κόσμο θεϊκής επαγρύπνησης .

Κάθε άνθρωπος που ποθεί αυτή την επαγρύπνηση ,πρέπει να ανοίγει το δικό του ίχνος και να πορεύεται μόνος ,προσεκτικός μοναδικά στο βήμα της στιγμής ,χωρίς να τον απασχολεί ούτε ο θρίαμβος ούτε η ήττα ,χωρίς να τον ανησυχεί το γηινο τέλος του .
Αυτό είναι να ζεις στο….. αιώνιο σήμερα.
Αλλιώς δεν θα είχε καμιά αξία η εμπειρία του ανθρώπου πάνω από τον πλανήτη γη .



 Ο δρόμος αρχίζει στο σώμα με τις πέντε αισθήσεις .
Να ξυπνάς σημαίνει να τις χρησιμοποιήσεις και να μην τις συγχέεις με σένα .

Μέχρι σήμερα έχεις πιστέψει ότι οι πέντε αισθήσεις σε πληροφορούν πάνω στο εξωτερικό κόσμο.
Δεν είναι έτσι .!
Δεν υπάρχει τέτοιος εξωτερικός κόσμος ,ούτε υπάρχει τέτοιος εσωτερικός κόσμος .
Αυτές είναι απατηλές αντιλήψεις που δεν μπορούν να διεισδύσουν πιο πέρα από τις μορφές .

Το πραγματικό είναι αυτό που δεν είναι μορφή, και εάν και είναι η ζωή, είναι όλο όσο είναι .

Παρατήρησε τα τόξα και τα βέλη, δεν σημαδεύουν σε μια μόνη κατεύθυνση ,αλλά σε δυο συγχρόνως ,το να καταλάβουμε, και να ζούμε αυτόν τον συγχρονισμό είναι η πρώτη ανταρσία του νου.
Ανταρσία που θα καταλήγει στο να σε ξυπνήσει τελείως .

Και εάν εμβαθύνεις λίγο σε αυτό που προσπαθεί να εκφράσει αυτόν τον συγχρονισμό, σύντομα θα καταλαβαίνεις επίσης ότι δεν είσαι ένα σώμα ,
αλλά εκείνο που ζει στο σώμα σου ,
που εμψυχώνει το σώμα σου,
 και το οποίο χωρίς μια καλύτερη εξήγηση εδώ το ονομάζω θεό-εγώ σου ,αόρατο .

                                                                        *

Με τις πέντε αισθήσεις σου, ιδιότητες του προσωπικού εγώ ,του εγώ μορφή ,δεν σου έχει δοθεί να διαπερνάς πιο πέρα από την επιφάνεια των μορφών .
Όταν θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι ο θεός εγώ ο οποίος χρησιμοποιεί τις πέντε αισθήσεις σου ,θα σου δοθεί να διαπερνάς την σημασία ,την ουσία ,το πνεύμα όλων των πραγμάτων που επίσης είναι θεός εγώ .
Λανθάνον στον εγκέφαλο, εμποτίζοντας τον εγκέφαλο, βρίσκεται εκείνο που λέγεται νους – εκείνο με το οποίο μπορείς να γνωρίζεις αυτό που αντιλαμβάνεται οι πέντε αισθήσεις ,ο οποίος αντιλαμβάνεται, αντί αυτές, και πιο βαθειά ακόμα ,έχω σχεδιάσει την καρδιά ,το ίδιο το κέντρο όλης της ζωης σου .
Από αυτό το κέντρο προτεταμένο στο νου ,θα πρέπει να αναβλύζει το ατομικό σου εγώ .
Η ουσία της ψυχής σου, που ποθεί να ζει σε πνεύμα, και να λατρεύει σε αλήθεια .

Παρατήρησε ότι η σκέψη και το συναίσθημα συνδέουν το προσωπικό εγώ σου με το ατομικό εγώ σου ,και τα έχω τοποθετήσει στο φωτισμένο μισό του ζωτικού κύκλου ,την αφυπνισμένη συνείδηση ,διότι μπορεί να είναι το φως που αντανακλά την αλήθεια του εαυτού σου στα σκοτάδια της προσωπικότητας σου .
Και επειδή οι αισθήσεις της πραγματικής επαγρύπνησης ,είναι εκείνες που όταν ενώνονται σε αυτό που ονομάζεται  ……πνεύμα …..εγκαθιστούν την επαφή επαγρύπνησης με το θεός –εγώ σε σένα ,και θεός-εγώ έξω από σένα ,ένας μόνον θεός και τίποτε άλλο .

                                                                                                           *
Εάν δεν καίει στην καρδιά σου μια ανησυχία  που να σε πυρπολήσει μέχρι την κατανάλωση του σώματος σου ,δεν θα μπορέσεις να επικαλεσθείς ούτε τον θεό ,ούτε το άγιο πνεύμα .
Και δεν ξέρεις να ζητάς ,για αυτό η ώρα σου δεν έχει φτάσει .

<< Να αγρυπνείτε και να προσεύχεστε >>………… είναι η κληρονομιά που άφησε ο χριστός στους τολμηρούς .
Το να αγρυπνείς σημαίνει να το κάνεις όλο ξύπνιος .[ συνειδητός ]
Να προσευχηθείς είναι να αισθανθείς τη φλογερή επιθυμία να… είσαι .


Όμως όποιος προσευχηθεί και αγρυπνεί ,ακόμα όταν το κάνει με ατελή τρόπο, θα λάβει ευγενική βοήθεια και θα μάθει επίσης να την λαμβάνει ευγενικά …………

Η βοήθεια είναι εδώ και είναι τώρα ……..!



.[ απόσπασμα από το βιβλίο …το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ]του  Armando cosani .....!

Δημοφιλείς αναρτήσεις